Miljötinget 2021 söker värdkommun i Gävleborgs län

Miljötinget 2021 söker värdkommun i Gävleborgs län

Är du tjänsteperson eller politiker i någon av länets alla kommuner? I så fall har du och den kommun du arbetar vid nu möjligheten att ansöka om att bli värdkommun för Miljötinget 2021.

Miljötinget är en miljökonferens som varje år samlar omkring 200 ungdomar i åldrarna 14-19 år. Dessa brukar komma från ett 20-tal olika kommuner i Gävleborg och Dalarna.

– Att arrangera Miljötinget är för värdkommunen någonting väldigt positivt. Dels får du som tjänsteperson eller politiker möjligheten att träffa och diskutera hållbar utveckling med ungdomar från såväl Gävleborg som Dalarna. Dels får du chansen att visa upp kommunala sevärdheter och goda exempel på det miljöarbete som ni bedriver, säger Alexandra Lindström, projektledare för Miljötinget.

Så här ansöker du

Ansökan för värdkommunskap mejlas till projektledaren Alexandra Lindström på mejl: alexandra.lindstrom@regiongavleborg.se

Skicka intresseanmälan gärna senast den 31 mars 2021. Ett beslut om vilken kommun som sedan blir värdkommun kommer att tas under våren 2021.

Miljötinget arrangeras som ett samarbete mellan Region Gävleborg, Region Dalarna samt en värdkommun från Gävleborg eller Dalarna.

Miljötinget följer nog händelseutvecklingen med covid-19

Med rådande omständigheter gällande covid-19 är det i dagsläget svårt att avgöra om det är möjligt att genomföra ett fysiskt event 2021. Om folkhälsomyndighetens riktlinjer eller att andra omständigheter gör att det inte är lägligt att anordna en fysisk konferens, kommer denna att ersättas med andra aktiviteter i samråd med värdkommunen. Dialog kring arrangemanget kommer att ske löpande mellan Region Gävleborg, Region Dalarna och utvald värdkommun under 2021.

Det här är Miljötinget

Syftet med Miljötinget är att öka intresse, kunskap och engagemang för hållbar utveckling bland unga i Gävleborgs och Dalarna. Miljötinget är en miljökonferens som varje år samlar omkring 200 ungdomar i åldrarna 14-19 år. Dessa brukar komma från ett 20-tal olika kommuner. En viktig del av Miljötingets grundfilosofi är att det ska vara ungdomarna själva som är med och planerar och utför själva konferensen. Det är därför vi brukar säga att Miljötinget är för unga, av unga och med unga. 2020 genomfördes Miljötinget i Smedjebackens kommun i Dalarna. Med anledningen av den rådande covid-19 pandemin blev det en digital konferens. Under ett par intensiva och mycket lärorika dagar sändes konferens från en studio i Smedjebacken. Under dagarna fick deltagarna ta del av intressanta intervjuer, artister, workshops och andra spännande aktiviteter. Vill du se hur det såg ut? Här följer en länk från den digitala sändningen: https://m.youtube.com/watch?v=wWdI3PfYOaI

För frågor eller vidare kontakt
Alexandra Lindström
Projektledare
+4626150368
alexandra.lindstrom@regiongavleborg.se